Någon medlem kanske väljer att använda egen tvättmaskin i hushållet. Det finns då lite att tänka på…

Det man då bör ha i åtanke är att det är nästan samma tidsregler  som gäller för den som för vanliga tvättstugan. Det måste vara med hänsyn vi använder våra tvättmaskiner i lägenheterna.tvattmaskin_web

Tidigaste start i tvättstugorna är satt till kl.07.00 vardagar. Men i och med att våra hus är väldigt lyhörda så bör en större hänsyn finnas. Med din egna maskin, i din lägenhet, så ligger starttid på kl. 08.00 vardagar. Avvakta på lördagar, söndagar och helgdagar med att starta upp till klockan blivit runt 09.00 så dina grannar kan få sova ut.  Vi har ju människor som arbetar sent på kvällar eller kanske har nattjobb, de vill inte bli störda.

Den sluttid som vi har för tvättstugorna är annorlunda mot de sluttider vi har för tvättmaskiner i lägenheter. Tvättning får ske som längst till kl. 20.00 för att under kvällar inte störa dina grannar då dina grannar kanske vill  lägga sig tidigt eller se på TV.
Tiderna gäller även för diskmaskiner i lägenheterna.

Att tänka på är att det vid tvättstugorna är anpassade (hyres)avgifter för att grannarna till tvättstugor blir störda. Så är det inte för dina grannar om du har egen maskin. Därför; var god respektera tvättiderna för egna maskiner.

Vi hoppas på din förståelse och respekt för de regler som gäller för tvättmaskin i det egna hushållet.