blkng_web

År 2017 fick vi nya balkonger och altaner och det företag som levererade dem var Balco. Balkongerna är runt 15 kvm, jämfört med tidigare 3,8 kvm.

De nya balkongerna har en grundutrustning med belysning, gardiner i enhetlig typ och färg. Även en matta i antracitgrått har ingått i grundutrustningen…

SKRUVA & BORRA FÖRBJUDET
Ramverket har en garanti, och då gäller vissa regler. Vi får aldrig borra, skruva eller göra annan inverkan eller åverkan på ramverket; varken i tak och golv. Gardinerna som är med som grund är de enda som är tillåtna, detta för att behålla enhetligheten på balkonger och på fasaden.

balkong

Ramverket har en inbyggd ventilation samt även dräneringskanaler för regnvatten. Fönstren har en konstruktion som gör att du dels kan vika upp dem för tvättning, men även skjuta ihop dem, samla upp dem i ena hörnet. Du börjar skjuta den yttersta luckan först, så kan du samla upp hela fönster-paketet i ena änden av balkongen. Låsning av luckorna sker med ett speciellt magnetsystem.

BALKONGLÅDA
Till varje balkong hör en stycken blomsterlåda. Dessa lådor kostar nästan 1000 kr styck.Det är speciallådor, gjorda för att passa i Balco’s balkongsystem.  Den låda som ingår i grundutrstningen tillhör alltså balkongen och lägenheten, och därmed föreningen.

Vill du inte ha din låda, så skall den överlämnas till styrelsen för uppmärkning av lägenhetsnummer och sedan lagring, så att nästa boende/medlem kan få balkongens låda ifall intresse finns. Låda som funnits till balkongen, men som saknas vid försäljning av lägenheten, ersätts av säljaren.

Vi har sedan extra lådor för intresserade medlemmar att köpa till ett reducerat pris, den eller dessa lådor blir då att betrakta som privata, och kan då säljas till nästa nyttjare av lägenheten.

LJUDNIVÅN
Din balkong är inte lika tyst som ett rum. Tänk därför på att ha ljudnivå som inte stör din granne som vill ha sin balkong som sitt andrum och vila. Området utanför balkongerna i markplan är avlyst område. Det skall inte användas av den boende.

På samma premisser som ljudnivån så skall inga personer röra sig utanför balkongerna. Det stör de omkringboende, skapar insyn. Av samma anledning skall inte balkongerna användas för in- och utfart för boende eller vänner. Där använder vi som alla andra portarna i fastigheterna …

RÖKNING
Eftersom det stör dina grannar om det röks på balkongerna; så ifall du är rökare;  överväg för grannsämjan att hellre gå ut och röka. Tänk då på att det enligt lag är minst sju meter från huskroppen.
Vi slänger inte ut några fimpa ut från balkongerna. Vill du inte gå ut och röka; Välj hellre att röka i din lägenhet så går röken upp genom ventilation och din granne slipper din rök. Du behåller din egen rök i din egen lägenhet.

Brf Björnen är en fimpfri förening…

Läs gärna om våra regler för rökning utomhus…

 

balco_logga_blekweb