cykelstallweb2

På gården i föreningen finns det flera nya cykelställ med tak, både vid låg- och höghuset. Dessa fyller vi upp med våra cyklar.

Det finns även i höghuset flera stora cykelrum, dessa använder vi dels som vanliga cykelrum, men även som vinterförvaring för cyklar. Dessa stora cykelrum är för cyklar som medlemmar vill ha i vinterförvar då de inte används.

I låghuset finns det några väldigt små cykelrum, där får boende där samsas om det utrymmet, och dessa användes då alltså för cyklar som rullar hela året, alltså även under vintern. Det är inget annat än cyklar i dessa cykelrum. För att det skall gå att få ut cyklar på ett bra och smidigt sätt; så är det max 5-6 cyklar i varje rum. Är det redan fullt där; ställ din cykel i cykelställen utvändigt.
Vi placerar cyklar efter hur de rullar. De som cyklar dagligen har sin cykel närmast dörren o.s.v. Rullar cykeln sällan;placera din cykel närmast inre väggen; eller i cykelställen på gården. Respektera den ordning vi har.

De som inte använder sin cykel vintertid, men vill ha den inomhus, då ställer vi dem i höghusets cykelrum. Där finns många och stora rum med plats för många cyklar. Vi har för trivselns och skötselns  skull ingen parkering av våra cyklar längs med husen…

Pumpning av din cykel
Som en extra service till de boende i Brf Björnen som cyklar, så har vi en egen kompressor för pumpning av våra cykeldäck. Pumpstationen är utrustad med dubbla pumphuvuden på slangen, för både vanlig cykelventil och för mountainbike. Det är alltså två ventiler på ett och samma handtag.

cykelpump_bjornenwebb

Du snurrar bara på handtaget och tar den ventil som passar till just din cykel. Pumpen sitter på höghusets norra långsida, insidan mot gården vid 42 B.

Pumpen har vi oftast igång året runt…