Vi har valt att sätta in porttelefon med tags-läsare i Brf Björnen, och då en variant av porttelefon som går att programmera så att varje hushåll kan meddela ett nummer som de vill att det skall styras till porttelefonen.

Det kan alltså antingen vara ett fast abonnemang eller en mobiltelefon. Porttelefonerna finns utanför varje huvudingång samt vid stora entrén i höghuset mot Centralgatan.

Det ger en del fördelar med den typen av system. Du kan öppna smidigt från din telefon i såväl lägenhet eller om det är en mobil, det behövs alltså ingen indragning av ledningar eller en speciell telefon i din lägenhet, utan du använder dig av den telefon du själv valt numret till. Väljer du att öppna via mobilen, får du på så sätt en stor smidighet, och kan öppna för t.ex. en leverans; även om du inte är inne just då.

BESÖKARE
Den som vill besöka dig kan enkelt bläddra fram ditt namn på en display på knappsatsen vid porten och därifrån välja knappen ”Ring” och då ringa upp till din telefon för att få porten öppnad. Du trycker med en enkel knapptryckning på siffran 5 på din telefon så öppnas porten för din besökare. Om du inte känner igen den som ringt på, så lägger du bara på luren, så förblir porten låst.

Efter kl. 22.00 träder ett annat system in. Istället för att bläddra fram ditt namn och låta systemet ringa upp dig, använder vi knappsatserna på porttelefonen för att slå ditt telefonnummer direkt.  Detta är gjort för att slippa ”busringningar” via kortnummer kvällstid…